Eilen loin mattoloimen tilaustyötä ja esikoisen kesäkäsityötä varten, illalla sain loimen puihin ja niisittyä esikoisen avustuksella. Tänään loput kankaanrakentamisen vaiheet ja kudontaa. Sain keskittyä kokonaan kutomiseen, kun äitini oli katsomassa tyttöjä ja toimi siinä sivussa myös ruoanlaittajana ja kahvinkeittäjänä. Sain kudottua maton suunnilleen puoleenväliin, mikä oli tavoitteenakin. Kutominen jatkuu huomenna, ja tarvittaessa alkuviikosta. Viikonlopun olen retkeilemässä esikoisen kanssa.

 

Digikuvaus on kätevää myös kudonnassa, näin voi tallentaa "muistiin" maton alkupään, että saa toisestakin päästä suunnilleen saman näköisen  Tämä on siis tilaustyömatto, loimi 30 tex 12 kalalanka, pirta 25/1, leveys 93. Kuteena käytetty asiakkaan toiveesta vain leikattuja kuteita, siis perinteinen räsymatto.

Tänään meillä herkuteltiin isännän tuomalla kinuskikakulla vanhenemiseni kunniaksi... Sitten ilmeni toinenkin juhlan syy: heinäkuun alusta alkava yritykseni on merkitty tänään kaupparekisteriin. Siis todella mieleenpainuva päivä kaiken kaikkiaan.