Pukinkonttiin kummipojalle:

Lanka Kauhavan Kangasaitan Inka, 50 % merinovillaa 50 % alpakkaa. Ihana ja pehmoinen neuloa, en vain tykkää yhtään, kun siinä on valkoisia, vissiinkin alpakan karvoja, häiritsevät kun langan pitäisi olla mustaa. Neuloin 4 mm bambuisilla sukkapuikoilla ja kaksinkertaisella langalla, kun kummipojan toive oli paksu pipo. Tupsuun laitoin lisäksi ohutta heijastinlankaa. Langanmenekki 115 g.

Itselle valmistui tänään snyni syyskuun paketissa olleista Jamboista neulottu pipa:

Malli löytyi Modasta 5/2010. Koetilkun neulomisen jälkeen muuntelin ohjetta langalle ja omaan isoon päähän sopivaksi. Mallissa olisi ollut pelkät nyörit korvaläpissä, mutta minä pyörittelin tuollaiset tupsut, idea kuopuksen ostetusta piposta. Luulen etten olisi koskaan pipon nyörejä leuan alle sitonut... Kivemmat nää tupsut on.

Kuinka vaikeaa oman kuvan ottaminen peilin kautta voi ollakaan?

Samaisessa syyskuun sny-paketissa oli myös nuo isot napit, joilla kiinnitin etuläpän pipoon kiinni. Vielä jäi yksi nappi odottamaan aikaa parempaa. Pipon neuloin niin ikään syyskuun sny-paketissa olleilla 10 pyöröillä ja mallihan neulottiin tasona, eli takaraivolla on pystysauma. Lankaa pipoon ja tupsuihin meni yhteensä 100 grammaa, vielä jäis siis toinen kerä melkein koskemattomaksi, neuloisinkohan siitä vaikka lapaset, niin olisi sitten tämän rouvan asusteet sävy sävyyn.

Kiitos vielä kerran, salainen neule ystäväni siellä Napapiirillä, kuten näet, syyskuunkin paketti meni nappiin, tämä väri ja lanka passaa minulle jetsulleen! Ja lokakuun pakettihan oli niin ihana, etten vieläkään meinaa uskoa sitä saaneeni ihan omaksi... marraskuun pakettia odotellessa...

PS. Ei tullut rikasta saksalaista ostamaan minunkaan värjäämiäni lankoja kirjastolta, lankavarasto edelleen rapiat 20 kg.