Olin lauantaina Jyväskylässä Käsityömessuilla. Linja-autossa istuessa sain valmiiksi nämä:

Muoks: Siis toinen sukka oli neulottu, toisesta neuloin terän linja-automatkalla, en siis molempia "tekaissut parissa tunnissa"

Miesten sukat Seiskaveikasta. Menevät lahjaksi viimeistään jouluna...

Tuliaisiksi toin tytöille lisää piparimuotteja, ja päätin että nämä saa olla viimeiset muotit tähän taloon seuraavilta messuilta pitää katsella jo jotain muuta... kokoelma kasvoi kissalla, omenalla, traktorilla ja viululla. Pitää etsiä vaalea pipari resepti, että päästään kokeilemaan...

Pari muutakin pientä juttua tarttui messuilta mukaan, ja ennenkaikkea sitä, mitä sieltä lähdinkin hakemaan: ideoita ensi syksyn kädentaito-piiriä varten, kesällä teen joitakin malleja... Messujen lisäksi kävimme myös Pandan tehtaalla (ne tuliaiset pääsi jo "tuulen suojaan") ja Puttipajassa, josta ostin ihanan vihreä-turkoosi-mustan kynttilän, jota polttelin sitten illalla kotiinpäästyäni. Kalle-kisu ihasteli sitä turhankin läheltä ja poltti persuskarvojaan, onneksi ei käynyt sen pahemmin! Nyt sitä muistaa taas fiilistellä kynttilöiden kanssa kissattomassa tilassa.

Tässä päivänä muutamana olen yrittänyt trimmata koiraamme taas enemmän rotunsa näköiseksi, mutta vielä on hiukan vaiheessa, kuviakin yritimme ottaa leijonanturkkisesta snautserista, mutta kivikauden ajan digikameramme on niin auttamattoman hidas, että sillä voi kuvailla vain elottomia olentoja. Koiramme on välillä sellainen sähikäinen, että ei siitä kunnon kuvaa saanut. Vanha kameramme siirtyy pikkutyttöjen käyttöön kunhan tilaamani uusi digipokkari saapuu. Jospa sitten olisi jo koirakin trimmattu, että saisi koiruuden kuvia tännekin.

Nypityt ja ajellut karvat olen ottanut tarkasti talteen ja lahjoitan ne Sanskille, joka kehrää ne langaksi ja tekee niistä lämpöisiä neuleita. Pitänee itsekin kokeilla kehrätä vähän lankaa koirankarvasta, jos ei tuosta snautserin karvasta saa mitään aikaiseksi voin lisätä siihen vähän pystykorvan pohjavillaa, joka luullakseni on helpompaa kehrätä. Kehruutaitoni on vielä vähän heikko, että tuskin saan niin paljoa lankaa että pääsisin sitä neulomaan, mutta ainahan sitä on varaa haaveilla.