Isäntä lähti aamulla anivarhain MTK:n liiton kokoukseen ja me tytöt jäätiin vielä joksikin aikaa nukkumaan. Ekaluokkalaisen känny herätti meidät 6.30, ja ihmeellistä kyllä kuopus heräsi omasta sängystään hyvän tuulisena. Yritän vähitellen vierottaa neitiä yösyötöiltä, mutta aina joskus herään vauva vierestäni, on ollut helpompaa ottaa viereen tissille, kuin saada jatkamaan uniaan omassa sängyssä. 

Mulla oli meno keskustaan kymmeneksi, lähdettiin kuitenkin tunti etuajassa ja vietiin esikoinen samalla kyydillä, ettei neidin tarvinnut istua tuntia linja-autossa. (Se on näitä maalla, asutuskeskusten ulkopuolella, asumisen ihanuuksia.) Kotiin tullessa kävin ottamassa pois kangaspuista kaksi piiriläisteni kutomaa joululiinaa ja laittamassa seuraavan kutojan avustuksella loimen uudestaan kudontakuntoon. Toivottavasti saan kuvia valmiista liinoista tännekin.

Iltamassa tein taas reissun keskustaan, kun kävin toisen kerran spinnaamassa tälle viikolle ja toin esikoisen tullessani jääkiekkoharkoista. Ja hain postista paketin, joka sisälsi mehiläisvahalevyjä, sain viime sunnuntaina kynttilätilauksen, jonka toimitan tilaajalle nyt lauantain myyjäisissä. Huomenna siis tiedossa kynttilän rullaamista... Ja piparitalkoot, kunhan tytöt tulee koulusta, sain nimittäin tehtyä myös piparitaikinan tekeytymään jääkaappiin. Tai saimme tehtyä yhdessä isännän kanssa, pyysin H:a sekoittamaan loput jauhot taikinaan, kun muistin että kerholaisella on huomenna valokuvaus, ja otsatukkaa piti vähän siistiä. Nyt pikkuhiljaa unten maille, että huomenna jaksaa leipoa (ja syödä) piparitaikinaa...