Aiemmin tänä syksynä tein kadentaidotpiiriläisille malliksi paperifiligraani-kortteja (ohjeet Pirkko Niemistön ja Anu Turun kirjasta Uusi askartelun pikkujättiläinen, WSOY) ja makramekuusen (ohje Loimien Lomassa -kutojan mallilehdessä 2/2007)

Molemmat tekniikat olivat minulle uusia, mukavaa näpertämistä . Osa piiriläisistä teki jo paperifiligraani kortteja, esimerkiksi Anne teki tälläisen pupukortin ja tuo kuusi herätti myös mielenkiinnon, niitä solmittanee vielä tämän syksyn aikana.

Tänään tartuin taas tekemättömien käsitöiden pinoon ja sain ommeltua mm. tämän työkaluvyön (ohje Suuri Käsityö Lehti 10/2007). Kangas on opiskeluaikanani juuri tähän työhön aurinkovärjätty kangas. Kaksi opiskelukaveriani ja minä värjäsimme kankaat samalla tekniikalla, jokainen mieluisilla väreillä, ja sovimme tekevämme itsellemme niistä nämä "työtaskut". Minulla valmiiksi saaminen kesti noin kaksi vuotta, liekö K:lla ja M:lla taskut jo valmiina? Kappaleet olivat siis valmiiksi leikatut, tänään ei tarvinnut kuin hurauttaa ne koneella muotoonsa. Tuo neulatyyny on kätevä, sen saa tarroilla kietastua myös ranteeseen.